Doç. Dr. Onur Kemal Bazarkaya'nın Kitap Yayını

Deutsch-Türkischer Film.jpg (152 KB)

Doç. Dr. Onur Kemal Bazarkaya ve Swen Schulte Eikholt editörlüğünde hazırlanan ve yakın zamanda yayımlanan Türk-Alman Sineması başlıklı eser, son çeyrek yüzyılda önemli bir ivme kazanarak, çağdaş kültürel kimliğin inşasında merkezi bir rol oynayan Türk-Alman sinemasını sistematik bir şekilde ele almayı amaçlamaktadır. Kitap, bu sinematik akımı derinlemesine inceleyerek, konunun hem akademik çevreler hem de ilgili okuyucular için kapsamlı bir perspektif sunmakta, aynı zamanda bu alanda gerçekleştirilecek yeni araştırmalara da güçlü bir temel teşkil etmektedir.

İki ana bölümden oluşan bu çalışma, (post)migrant karakterlerin sinemadaki temsili, film tarihi ve türlerine dair analizler, anlatı bilimsel yaklaşımlar ve kültürel çözümlemeler gibi geniş bir yelpazede teorik ve eleştirel makaleler içermektedir. Ayrıca, eserde çok sayıda filme ilişkin kısa analizler yer almakta olup, bu bağlamda okuyuculara Türk-Alman sinemasının gelişimini anlamaya yönelik kapsamlı bir rehber niteliği taşımaktadır.

Bölümümüz öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencileri de yazıları ile esere katkı sağlamışlardır.